Kies voor een bloktrap in beton

Kenmerken van een bloktrap

De bloktrap bestaat uit massieve treden die elkaar opvolgen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van onze realisaties. 

Mogelijke vormen bloktrap

De bloktrap heeft doorgaans een rechte vorm. Deze kan in verschillende diktes worden gebouwd. BMC Betonwerken zal eerst telkens de constructie goed bestuderen en opmeten om de beste oplossing te ontwerpen.

Voordelen

Waarom kiezen voor een bloktrap?

  • Luchtig en elegant design De trap zweeft als het ware door de ruimte, wat een spatieuze indruk geeft. Bovendien is de bloktrap simpel van ontwerp en past ideaal in een minimalistisch huisdesign.

  • Makkelijk te betreden Het grote voordeel van een bloktrap zijn de rechte treden. Dit maakt het gemakkelijk om de trap te betreden.

  • Vlotte verhuis van goederen Dankzij zijn rechte lijn is dit type trap ideaal om grotere goederen naar boven of beneden te brengen.

  • Eenvoudig te plaatsen Dit trapmodel is een van de meest voor de hand liggende om te plaatsen. Bovendien heeft deze trap enkel steunpunten nodig bovenaan en onderaan. Het is ook gemakkelijk om achteraf een (standaard) trapreling te plaatsen.

bemerkingen

Waar de bloktrap niet geschikt voor is:

  • Lineaire ruimte Een rechte trap heeft een langwerpige ruimte nodig. Indien u onvoldoende lineaire ruimte hebt, raden wij u aan een bordestrap, verdreven trap of een draaitrap te overwegen.

  • Veilig De rechte trap heeft geen platform. Dat betekent dat een eventuele val niet wordt geremd. Indien de trap meer dan zestien treden telt, raden wij aan een bordestrap te overwegen.

Contacteer ons

Voor het laten plaatsen van een bloktrap bent u bij BMC Betonwerken aan het juiste adres. Neem snel contact met ons op!