top of page

KIES VOOR EEN BORDESTRAP IN BETON

Bordestrap

KENMERKEN VAN EEN BORDESTRAP

Een bordestrap is een trap waarbij een of meer tussenbordes of platformen de trap onderbreken. Een dergelijk platform wordt vaak geplaatst waar de trap van richting verandert. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van onze realisaties. 

MOGELIJKE VORMEN

Een tussenbordes kan geplaatst worden zonder of met een verandering van richting in de trap. Soms wordt een bordes op een rechte trap geplaatst, omdat de trap anders te veel treden na elkaar zou hebben. Het is aangeraden om vanaf ongeveer zestien treden een tussenbordes te plaatsen.

De bordes wordt vaak daar gebruikt waar de trap van richting verandert. Deze richtingsverandering kan eveneens in het midden van de trap of asymmetrisch, zodat een L-vormige trap ontstaat. Wanneer men twee bordes na elkaar plaatst die in dezelfde richting draaien, ontstaat een U-vormige trap. Vier platformen kunnen eveneens worden gecombineerd in een trap zodat ze een vierkantige vorm krijgt.

Ter plaatse gestorte betontrap

VOORDELEN

Waarom kiezen voor een bordestrap?

Visueel interessant

Het tussenplatform of de bordes met een draai maken de trap een interessant deel van uw interieur. Indien de borde ruim is, kan men er bovendien decoratieve stukken op plaatsen, zoals een zetel of een tafeltje met een foto.

Rechte treden

De bordestrap geniet van vele voordelen van een rechte trap. Maar daarenboven biedt ze de mogelijkheid om de trap te draaien.

Veilig

Dankzij het platform is de bordestrap een van de meest veilige trappen. De val wordt immers afgeremd door het platform. Vooral in commerciële gebouwen is dit een belangrijke voordeel.

CONTACTEER ONS

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een afspraak!

bottom of page