top of page

KIES VOOR EEN DRAAITRAP IN BETON

Draaitrap

KENMERKEN VAN EEN DRAAITRAP

De bloktrap of wenteltrap maakt een sterke draai. Dit kan een draai van een kwart cirkel zijn, een halve cirkel of een hele cirkel. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van onze realisaties. 

MOGELIJKE VORMEN

De draaitrap kan open zijn, maar kan ook worden ingebouwd. BMC Betonwerken zal eerst telkens de constructie goed bestuderen en opmeten voor de beste oplossing.

Draaitrap

VOORDELEN DRAAITRAP

Elegant design

De elegante draai in de trap geeft het een interessant design. De treden in de draai geven de trap zijn unieke vorm.

Compact

Dankzij de ingebouwde draai neemt de trap minder ruimte in dan bijvoorbeeld een bordestrap.

CONTACTEER ONS

Wij helpen u graag bij het plaatsen van een draaitrap. Contacteer ons voor meer informatie en dan spreken we uw project samen door.

BEMERKINGEN

Waar de draaitrap niet optimaal voor is:

Smalle doorgang

De meeste draaitrappen laten één persoon tegelijk toe naar boven of naar beneden te gaan. Indien er meerdere personen tegelijk zijn, wacht men beter om de ander door te laten.

Navigatie

Gezien de treden in de draai niet volledig recht zijn, kan dit voor sommige (oudere) personen minder vlot te navigeren zijn. Voor optimaal gemak om de trap naar boven of naar beneden te gebruiken, raden wij een bordestrap aan.

Veiligheid

De draaitrap verandert dan wel van richting, maar eventuele vallen worden niet afgeremd. Een bordestrap met bordes of plateaus remt de val wel af.

Vlotte verhuis van goederen

Omwille van de ingebouwde draai(en) is dit type trap minder ideaal om grotere goederen naar boven of beneden te brengen.

bottom of page